ČGF získala ministerské záštity pro mládežnický projekt

Česká golfová federace získala ve dvou případech významnou podporu na roky 2022 a 2023 pro svůj projekt Se školou na golf, kterému záštitu udělilo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy i ministr zdravotnictví.

Považuji to za důležitý posun v komunikaci se státními orgány, záštity podtrhly význam projektu jednak pro školní mládež, ale také pro samotné kluby, které tak šíří golfovou osvětu ve svém nejbližším okolí,“ uvedl prezident ČGF Vratislav Janda.

Obě ministerstva tak ocenila celospolečenský význam projektu Se školou na golf, který pomáhá výrazným způsobem rozvoji a osvětě golfu mezi mládeží na školách. Na deseti z nich školy začlenily výuku golfu do Školního výukového programu.

Projekt za osm let existence vybudoval kompletní metodiku spolupráce se základní školou i platformu, ve které spolupracuje s golfovými kluby. Snaží se děti přimět ke sportu, který se nabízí v jejich regionu. Tam, kde by je možná dříve ani nenapadlo nový sport vyzkoušet.

S ministrem zdravotnictví jsme hned od počátku jednali o podpoře mládeže i seniorského golfu a záhy získali záštitu pro projekt Se školou na golf. A netajil jsem se, že současně bylo naším přáním získat i záštitu ministerstva školství, což se nakonec podařilo.“ vysvětlil prezident ČGF, podle kterého záštita může pomoci lepší komunikaci se zřizovateli. „A bude to i důležitý impuls pro ředitele škol, kteří dosud vstupovali do neznáma.

Do projektu se od začátku projektu zapojilo 80 golfových klubů a osloveno bylo přes 400 škol. Každoročně si golf vyzkouší přes deset tisíc žáků. Celý projekt ČGF významně podporuje materiálně - i díky prostředkům Nadace Hanuše Goldscheidera pro český golf, která vybavuje školy potřebnou výstrojí.  Navíc pomáhá rozšiřovat členskou základnu.

Jednotlivé udělené záštity je možné v dokumentu pdf stáhnout zde:


 

Autor textu: Petr Halaburda


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

golfový míček - dimply

Důlkům na golfovém míčku se říká dimply (z anglického dimple – důlek, jamka). Na každém míčku jich bývá obvykle něco mezi 300 až 500 a pomáhají zlepšovat aerodynamiku při letu. Bylo prokázáno, že proti hladké kouli má takto tvarovaný míček až dvojnásobný dolet! Původně byly dimply čtvercové, až na začátku 30. let byly nahrazeny kulatými, jak je známe dnes.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde