Počítáte si odehraná hřiště?

Cestování po nedomovských hřištích je pro řadu českých golfistů naprostou samozřejmostí. Někteří z nich si vedou přesnou statistiku, kolik ze současných (a několika již zrušených) 105 hřišť po Česku už zdolali. Mnozí z nich už jsou členy volného sdružení Spolek Všudehrálů.

Kdo jsou Všudehrálové? Unikátní sdružení v českém golfu, do kterého se může připojit každý, kdo již odehrál alespoň 60 hřišť. Spolek vznikl v roce 2014 z iniciativy novinářů Andreje Halady a Jiřího Kryšpína.

Nejde o žádnou přísně organizovanou skupinu. Členství je dobrovolné, žádný ze Všudehrálů nemá na hřištích žádné zvláštní výhody, a je stejně jako celý golf založeno na čestnosti a poctivosti.

Co pro vaše členství ve spolku můžete udělat? Na webových stránkách www.vsudehralove.cz si můžete sami spočítat, kolik hřišť jste již odehráli. A pokud jste jich absolvovali minimálně 60, stáváte se automaticky členem spolku a získáte automaticky bronzový odznak.

Podle údajů spolku bylo takových golfistů na počátku letošního roku již 290. Osmdesát a více hřišť má odehráno 81 golfistů, více než 100 hřišť (a možnost se pyšnit zlatým odznakem) má 42 Všudehrálů.

Podle statistik nejvíce členů spolku (288) absolvovalo hřiště ve Mstěticích, o jedno méně hlásí Konopiště, Poděbrady a Ypsilon. Mezi devítijamkovými hřišti mají největší počet návštěv Hodkovičky a Štiřín (274).

Všudehrálové také na základě svých bohatých zkušeností s českými hřišti každoročně hodnotí kvalitu areálů.

Foto: Golf Club Mstětice

Autor textu: Petr Halaburda


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Drop, co to je?

Prosté hození míče do trávy, nebo písku. Má své pravidla. Míček spustíte z výšky kolene na zem. Pokud se odrazí od nohy, nebo zakutálí mimo oblast dropu, tak pokus opakujete.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde