Devět pravd o golfu / 2. pravda: Aktivně čelí klimatickým změnám

Po mnoho let golf aktivně přispívá udržitelnému rozvoji, ochraně životního prostředí a účinnému využívání zdrojů. Byly provedeny vědecké výzkumy, vyvinuty celé programy pro trvale udržitelný rozvoj, neustále se věnuje vzdělávání v oblasti životního prostředí.

Golf je jediným sportem, který je zapojen do Mezinárodní aliance pro sociální a ekologickou akreditaci a značení (ISEAL). Nezisková nadace GEO Foundation, která se zabývá odpovědným chováním samotných hřišť k životnímu prostředí, se řídí spoluprácí s Radou pro správu moří (MSC), Radou pro správu lesů (FSC) i organizacemi Fairtrade International a Rainforest Alliance.

Golfový OnCourse® program byl vypracován nadací GEO Foundation výhradně pro tři klíčové oblasti golfu:
a) provoz golfových zařízení,
b) rozvoj golfu,
c) modernizace golfu.
Je celosvětově přístupný, ulehčuje cílení, pozorování a komunikaci udržitelnosti. Program navíc poskytuje cestu k dosažení certifikace třetích stran (GEO Certified).

S programem spolupracují a jeho možností využívají golfové asociace a federace, zařízení a turnajové organizace ve více než 100 zemích světa. Spoluprací se zavazují ke zlepšování péče o přírodu, zachování zdrojů a podpoře komunit. Certifikaci GEO Certified® mají například i všechna hřiště, na kterých se hraje The Open Championship.

Ke spolupráci se stále přidávají i další hřiště po celém světě. Certifikaci obdrželo mimo jiné hřiště pro Olympijské hry 2016. Golfové hřiště Reserva de Marapenti Golf Course je první veřejné hřišti v Riu de Janeiru a důležitým odkazem Her.

Hřiště se veřejnosti otevřelo už několik týdnů po ukončení olympiády. Nachází se v pobřežní oblasti, která dříve postrádala vegetaci a byla obývána neaktivními živočišnými druhy. Dnes je charakterizována písčitou restingou, na které se nachází 33 hektarů listnatých stromů, které jsou v péči resortu. Do oblasti se rychle vrátily vzácné chráněné druhy včetně sýčka králičího, kajmana, kapybary, volavky, čejky a jespáka. Nezávislá verifikace zaznamenala navýšení vegetace o 167 % a biodiverzity ze 118 na 263 druhů.

Žádný jiný sport není aktivnější ve snaze čelit klimatickým změnám.


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Golfová obuv

Golfová obuv je obuv speciálně upravená pro hraní golfu. Úpravy spočívají ve zpevnění podrážky i kůže boty. Na podrážce pak také často bývají hřeby nebo kolíky z plastu nebo kovu, tzv. spiky, které hráčům zaručují stabilitu při odpalu.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde