Golfová hřiště v tuzemsku: velký výběr po celé republice

Brzy bude po zimě a opět vyrazíme na golf. Víte, že na území České republiky máme na výběr ze 105 znormovaných hřišť? Ale nejde pouze o osmnáctijamkové resorty, k dispozici je také celá řada menších devítijamkových či šestijamkových areálů i zařízení zaměřená pouze na trénink.

Ještě před dvaceti lety přitom bylo na výběr jen málo míst, kde jste se mohli golfu věnovat a kde bylo možné v blízkém okolí bydliště okusit krásy tohoto sportu. Poté ale přišel boom, který udělal z Česka největší golfovou mocnost ze zemí bývalé východní Evropy. Golfové resorty nebo například tréninkové areály jsou už rozesety po celé republice, na našem portálu Bav se golfem naleznete výběr podle vzdálenosti od určeného místa.

Schéma českých golfových hřišť je skutečně hodně pestrobarevné a pokud byste chtěli mít k dispozici kompletní výčet, naleznete ho včetně všech kontaktních informací na stránkách ČGF. Tam si lze jednoduše vyfiltrovat, jaký druh hřiště vás zajímá počínaje dvěma největšími areály s 36 jamkami v Čeladné a na Konopišti, případně třemi resorty disponujícími 27 jamkami.

Velký výběr je mezi hřišti s 18 jamkami, kterých na mapě České republiky naleznete dokonce sedmačtyřicet. Můžete si vybírat nejen podle lokality a velikosti areálu, ale rozdílné jsou rovněž nabízené služby a tomu odpovídající škála cenového rozpětí.

Většina začátečníků si vzpomene, že s golfem začínala na malých hřištích, která jsou oblíbená i kvůli menší časové náročnosti. Oblíbené v tomto směru jsou areály s devíti jamkami, naleznete však i několik malých hřišť se šesti jamkami. Golf má však spoustu podob a radost vám udělá kdekoliv. Stejně tak je dispozici řada akademií, která nabízí především krátké třípary, najdete i samostatné tréninkové areály.

Samostatnou kapitolou jsou tréninkové komplexy případně samostatné simulátory pod střechou, které obvykle pomáhají v zimních měsících ve zdejších podmínkách nahradit nemožnost hrát venku. Jak moc zde indoory zdomácněly ukázala právě letošní zima, která přinesla nejen mrazivé počasí, ale kvůli vládním opatřením také uzavřená vnitřní sportoviště. Na druhou stranu řada resortů protáhla podzimní sezónu, na mnoha místech se hrálo až do prosince a někde dokonce i v lednu.


Foto: Golfové hřiště Hluboká nad Vltavou


Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Golfový míček

První golfové míčky byly kožené, plněné peřím. Dnes se golfový míček nesmí znatelně lišit od koule, jeho průměr nesmí být menší než 42,67 mm a nesmí vážit více než 45,93 g. Zajímavostí je, že golfový míček inspiroval za 2. světové války britské konstruktéry k vývoji speciálních skákajících pum pro ničení německých přehrad.

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde