Greensgate Dýšina

Navštivte naše hřiště

Greensgate Golf & Leisure Resort

49°46′ 18.04″ N, 13°30′ 22.41″ E

Horomyslická 1, 330 02 Dýšina

+420 724 749 083

info@greensgate.cz

www.greensgate.cz

Greensgate Golf & Leisure Resort, Dýšina

V roce 2017 se Golf Park Plzeň mění na Greensgate Golf & Leisure Resort, špičkové hřiště s dynamickým rozvojem zázemí, služeb a sportovních zážitků. Dýšina, která patřila od roku 2004 mezi nejlepší hřiště s mezinárodní reputací, tak začíná po dvanácti úspěšných letech svou novou éru. Hřiště poprvé otevřelo své brány v roce 2004 na severovýchodním okraji Plzně u obce Dýšina, pod názvem Golf Park Plzeň.
Mistrovské osmnáctijamkové hřiště designoval přední německý architekt Christoph Städler. Jeho záměrem bylo citlivě zasadit osmnáctijamkové hřiště do překrásné krajiny a maximálně využít rozmanitého přírodního reliéfu. Hřiště se nachází uprostřed vzrostlých březových a olšových hájků, které jsou lemovány řekou Klabavou a nádherným Ejpovickým jezerem. Předností hřiště je jeho promyšlenost a technická propracovanost. Specialitou je netradiční uspořádání osmnácti jamek, ležících v řadě za sebou.
Opravdovou perlou českého golfu je ostrovní jamka č. 11, která byla také několikrát vyhlášena „Jamkou roku“, dle čtenářů magazínu Golf digest C&S. V letech 2012 - 2016 byl resort hostitelem turnajů ze série Ladies European Tour.

Greensgate Golf & Leisure Resort Dýšina má také velkoryse koncipované zázemí - nechybí zde kvalitní tréninkové plochy, šestijamková dětská akademie, restaurace s letní terasou, historická klubovna, vinný sklep, „Bavarian Bistro No. 10“ u desáté jamky, pro-shop, půjčovna golfových setů a vozíků, šatny a caddy hall. Ubytovat se můžete v hotelu, který disponuje historickými a luxusními apartmány, s kapacitou 22 pokojů. Můžete zde využít plně vybavené školící centrum. Součástí vybavení je také rozsáhlá flotila elektrických buggy s navigačním systémem Visage.

Navštívit hřiště


Akademie par 3 na Greensgate je nyní dostupná pouze mládeži a začátečníkům v doprovodu trenéra.




Zajímavosti

Jak začít s golfem? Na co se ptáte, před první návštěvou.

Předpokládejme, že jste v golfovém prostředí naprostý nováček. A v duchu možná trochu tápete, co vlastně je nutné splnit, než se poprvé pokusím odpálit golfový míček? Na co se máte zeptat, až zavoláte na recepci...

všechny zajímavosti

Víte, že

Péče o hřiště

Součástí golfové etikety a povinností každého hráče je i správně pečovat o hřiště. Po odehrání míče často na fairwayi zůstane vyseknutý „řízek“, tedy drn, který při odpalu uřízne hlava hole. Takový drn je nutné dát zpět na původní místo a zašlápnout ho, aby trávník co nejdříve zregeneroval. Při krátké hře, kdy míček letí na green z velké výšky, vzniká tzv. pitchmark (důlek v greenu po dopadu míčku). Nos u sebe vždy vypichovátko, kterým jej můžeš opravit. Vstoupíš-li do bunkeru (písečná překážka), nezapomeň po sobě uhrabat...

číst další

Hřiště

Navštivte jedno z 117 hřišť

Navštivte jedno
z 117 hřišť

Zde nalezneš golfová hřitě zapojená do Bav se golfem...

všechna hřiště
© Bav se golfem 2024

 

Zadej lokalitu

 

Po zadání tvé lokality ti zobrazíme nabídku nejbližších golfových hrišť. Najdi si svůj balíček a začni hrát golf!

Loading...

Pokračujte zde